Written Question·Home Office·UIN 40319

Tabled: 3 November 2026

Question

Jim Shannon

Democratic Unionist Party — Strangford

To ask the Secretary of State for the Home Department, what evidential threshold police officers must meet before taking a motorcycle under Section 59 of the Police Reform Act 2002 following the removal of the mandatory warning requirement.